Manewry nizinne

Manewry nizinne SKPB Warszawa
10. – 11. XI. 2007r.

Zbiórka: północno-wschodni róg ul. Emilii Plater i Alej Jerozolimskich, sobota 10 listopada, godz. 7:45.

Powrót: w niedzielę, 11 listopada, wczesnym popołudniem

Do zabrania:

Odzież:
- Mocne i rozchodzone buty – te same, w których jeździcie w góry
- Zestaw grube + cienkie skarpety, skarpety na zmianę
- Sweter lub polar, czapka, rękawiczki, chusta lub szalik na szyję
- Coś od deszczu i ubiór w zależności od panujących temperatur
- Zapasową podkoszulkę (dobrze jest założyć suchy ciuch w niedzielę)

Sprzęt:
Musicie posiadać, ze względów bezpieczeństwa lub do użytku własnego:
- zapalniczkę/zapałki, świeczkę
- folię NRC, apteczkę osobistą (środki przeciwbólowe; opatrunkowe: 2*gaziki jałowe 7*7cm, 2* gaziki jałowe 5*5 cm, bandaż elastyczny 10cm; woda utleniona; węgiel),
- latarkę (+ zapasowe baterie i żarówkę)
- nóż
- kompas
- zegarek
- 2 długopisy lub wodoodporne cienkopisy (piszące w każdych warunkach), ołówek
- menażkę, kubek, łyżkę, termos
- śpiwór i karimatę.

Posiadanie tego zestawu jest warunkiem dopuszczenia do manewrów i będzie sprawdzane przed wyruszeniem na trasę.

Jedzenie:
- kanapki na drogę oraz na drugie śniadanie w czasie trasy szkoleniowej (pomyślcie, ile tego trzeba zabrać – ciepły posiłek zjecie późno: koło godziny 19), butelkę wody i herbatę w termosie do popicia,
- składniki obiadowe: 1 torebka ryżu (ok. 100g), 150g kiełbasy, warzywka w puszce, 1 sos/ dwie osoby,
- małe co nieco na trasę zaliczeniową: batoniki, czekolady, owoce, dodatkowe kanapki (lepiej mieć gotowe, niż tracić cenny czas na robienie...) i picie – wedle uznania. Szczególnie wskazany termos z gorącą herbatką w krzalu o trzeciej nad ranem,
- jedzenie na śniadanie w niedzielę

Dokumenty: legitymacja szkolna lub studencka.

Koszt: Weźcie ze sobą 50 zł (na całe manewry), część wpłacicie na zbiórce w sobotę Kierownictwu Manewrów.


Zapakujcie wszystko w foliowe worki!!!

Nie spóźnijcie się!!!


Kierownictwo Manewrów

Wojtek Saletra
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Gośka Adamska
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
510 228 802
Tags: